Bij ons Thuis

Wilt u graag het verschil maken voor een ander en vindt u het leuk om mensen bij u, of bij hen thuis te ontvangen en een leuke activiteit te organiseren? Dan zijn wij op zoek naar u!

Twee van de vijf ouderen voelt zich eenzaam. Bij ons Thuis brengt u in contact met senioren in de buurt die er graag even uit willen en andere mensen willen ontmoeten. Als gastvrije buurtgenoot ontvangt u hen bij u of bij één van de senioren thuis voor een gezellige tijd. Eén keer per week ontvangt u maximaal 4 mensen. Samen doet u dingen die passen bij de interesses van de deelnemers en van u zelf. Koffiedrinken, iets nieuws leren, een spelletje doen, handwerken, computeren, wandelen, koken, enz.

We vinden het belangrijk dat er een goede match is tussen u en de senioren die u ontvangt. Daarom komen we eerst bij u thuis om kennis te maken en te kijken wat uw interesses en mogelijkheden zijn.
Als u als gastvrij buurtgenoot/vrijwilliger voor Bij ons Thuis aan de slag gaat, leggen we onze afspraken vast in een vrijwilligerscontract.

Wij begeleiden u en nemen regelmatig contact op om te horen hoe het met u en de deelnemers gaat. Het kan voorkomen dat u bij het ontvangen van de senioren voor onverwachte zaken komt te staan, u kunt dan altijd bij ons terecht.

Voor de onkosten die u maakt, ontvangt u natuurlijk een vergoeding.
Verder hebben we een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten en kan er gebruik gemaakt worden van de vrijwilligersverzekering die gemeenten hebben afgesloten. We hebben ook gedragsregels voor ons allemaal, die vindt u hier.

Heeft u vragen of wilt u zich bij ons aansluiten?

Twijfel dan niet en neem gerust contact met ons op. Wij helpen u met alle plezier!