Bij ons Thuis

Wie zijn wij?

Linda

Van huis uit ben ik een Wageningse econoom. Na jaren werk in natuur en landbouwomgevingen merkte ik dat ik graag een bijdrage wilde leveren aan de kwaliteit van leven van mensen. Na mijn opleiding Toegepaste Gerontologie heb ik de afgelopen tien jaar altijd met en voor senioren gewerkt. Als adviseur, projectleider, coach en als ontwikkelaar van nieuwe concepten. Op dit moment ben ik locatiemanager bij IJsselheem op een locatie waar ouderen met een intensieve zorgvraag wonen. Naast die baan werk ik met ontzettend veel plezier vrijwillig aan Bij ons thuis, samen met Henrieke. Ik geloof erin dat we allemaal steeds meer verantwoordelijk worden, maar ook willen zijn, voor onze oude dag. Zelf keuzes maken om het leven op jouw manier te leiden. Bij ons thuis past daar uitstekend in!
Henrieke van Bij ons thuis

Henrieke

Werken met en voor mensen heeft altijd centraal gestaan in mijn werk. Na de hbo-opleiding jeugdwelzijnswerk ben ik afgestudeerd als Orthopedagoog. Mijn werkzame leven begon ik dan ook met kinderen in de kinderopvang en peuterspeelzalen. Later kwam ik via welzijn in de zorg terecht. Nu werk ik als regiomanager voor de Omega Groep waar we zorg bieden aan cliënten met een verstandelijke beperking en/of psychische problemen. Zowel voor mensen bij ons wonen, als voor mensen/gezinnen thuis. De veranderingen in de maatschappij, bijv. de vergrijzing, prikkelen mij om na te denken over oplossingen. Daarin vond ik de aansluiting met Linda. Met plezier samen pionieren. We geloven erin dat mensen bereid zijn om naar elkaar om te zien. Bij ons thuis is een manier om daar vorm aan te geven.

Het ontstaan

In 2021 zijn we gestart met een onderzoek dat mogelijk werd gemaakt door de Provincie Overijssel. We hebben onderzoek gedaan in:

  • Lemelerveld met SAAM Welzijn
  • Wijthmen met Stichting Welzijn Ouderen Wijthmen en Dorpsbelang
  • Kampen met de gemeente Kampen.


Uit het onderzoek bleek dat ouderen belangstelling hebben voor de activiteiten ‘Bij ons thuis’. Ook zijn er buurtgenoten die hun huis open willen stellen. De stap van het aangeven van deze behoefte of bereidheid naar het ook daadwerkelijk doen, blijkt in de praktijk best lastig. Daarom zijn we nog volop bezig om duidelijk te krijgen waar dit in zit en hoe we de drempel kunnen verlagen. Want eenzaam zijn, dat wil toch niemand?!

Wat doet Bij ons thuis?

‘Bij ons thuis’ brengt senioren in contact met buurtgenoten, die hen in hun huis ontvangen voor een gezellige tijd. Zo’n gastvrije buurtgenoot ontvangt gemiddeld één keer per week maximaal 4 mensen. Samen worden dingen gedaan, die passen bij de interesses van de deelnemers. Koffiedrinken, iets nieuws leren, een spelletje doen, handwerken, computeren, wandelen, koken, enz. We willen graag dat het niet alleen gezellig, maar ook vertrouwd is. Iedere gastvrije buurtgenoot wordt daarom gescreend, begeleid en opgeleid vanuit ‘Bij ons thuis’.Als u interesse heeft komen we eerst kennis met u maken. Daarna kijken we of er al een groepje bij u in de buurt actief is. Zo, niet dan zoeken we een gastvrije buurtgenoot en starten we een nieuwe groep op.

Bent u geïnteresseerd? Meldt u snel aan!

Wat vinden anderen?

Review Text

Review 1 Senioren

Review Text

Review 2 Senioren

Review Text

Review 3 Partner/organisatie

Review Text

Review 4 Gastvrije buurtgenoot

Wilt u meer weten over Bij ons thuis?

Twijfel dan niet en neem gerust contact met ons op. Wij helpen u met alle plezier!